Business Finland -projekti AHMED on Taipuvankin osalta päättynyt. Loppuvaiheessa Taipuva keskittyi tutkimaan, miten riskienhallinta saataisiin aidosti tuotesuunnittelun keskiöön niin, että se olisi selkeää ja muutosten vaikutukset saataisiin hoidettua ketterästi ja varmasti. Nyt Taipuva jakaa projektista saatuja oppeja ja ratkaisumalleja.

 

Mitä tapahtuu, kun ymmärrys tuotteen riskeistä ei ole ajan tasalla eikä suunnittelua tehdä niiden mukaan? Tästä seuraa huonoa suunnittelua ja hankalia muutoksia jälkikäteen. Aikataulut venyvät ja muutoksista koituu jopa virheitä. MDR:n mukaan riskienhallinnan tulee olla lähtökohtana suunnittelulle ja jatkuva prosessi yli tuotteen elinkaaren. Muutoksia tulee monesta lähteestä. Riskit liittyvät teknisessä dokumentaatiossa lähes kaikkeen, mikä tekee niiden ja jäljitettävyyden päivittämisestä kaikkea muuta kuin helppoa!

 

Webinaarin sisältö:

  • Katsaus mitä regulaatiot riskienhallinnan osalta vaativat, myös huomioiden post-market surveillancen ja ohjelmistojen kyberturvallisuuden aiheuttamat lisämausteet.
  • Havaintoja tyypillisistä menetelmistä tuotteiden riskienhallintaan ja tekniseen dokumentointiin.
  • Esitetään perusperiaatteet, joiden mukaan riskienhallinta saadaan teknisen dokumentaation ytimeksi ja miten tarvittava jäljitettävyys tulee hoitaa. Tästä esim. startupit saavat valmiiksi pureskellun mallin!
  • Esitellään digitalisoitu esimerkkitoteutus ja realistisia käyttötapauksia sen avulla.

 

Ajankohta: Keskiviikko 8. marraskuuta, klo 15:00 – 15:30 (EET)

Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan ja keskustelemaan! Ilmoittaudu alla olevalla kaavakkeella.